Uvjeti korištenja i pravila privatnosti

O NAMA

Web stranica mabel.hr u vlasništvu je tvrtke:

Mabel d.o.o.

Konjščinska ulica 77

10040 Zagreb

OIB: 10888928978

 

Nadležni sud: Trgovački sud u Zagreb, reg. ul. br. 1-30548

Direktor: Anton Berišić

Temeljni kapital: 45.800,00 Kn

Poslovna banka: RBA d.d.

IBAN: HR9524840081102425464

 

Adresa prodajnog mjesta:

Konjščinska ulica 25, 10040 Zagreb

Tel: +385 1 2911 690

Mob: +385 99 209 7850

+385 98 452 240

UVJETI KORIŠTENJA

Svako korištenje internet stranice mabel.hr podliježe niže navedenim uvjetima. Dokumenti, informacije i
sadržaji objavljeni na internet stranici mabel.hr ne smiju se kopirati, osim za individualnu uporabu, te
nekomercijalne svrhe, ali uvijek uz poštivanje autorskih prava i drugih prava intelektualnog vlasništva kao i
svih ograničenja prava.

Bilo kakvo kopiranje, reprodukcija ili distribucija dokumenata, informacija i sadržaja sa ove web stranice
dopušteno je isključivo temeljem prethodnog izričitog odobrenja tvrtke Mabel d.o.o..

O PROIZVODIMA ILI USLUGAMA

Mabel d.o.o. će nastojati osigurati maksimalnu točnost informacija i podataka sadržanih na ovoj web stranici, ali
se u potpunosti odriče bilo kakve odgovornosti za točnost i/ili potpunost svih informacija i sadržaja koji se
nalaze na stranici mabel.hr .

Slike proizvoda su ilustrativne prirode i ne jamčimo da slika u potpunosti odgovara samom proizvodu. Za moguće
pogreške kod opisa proizvoda ne odgovaramo. Moguće su različitosti stvarnog proizvoda i opisanog na ovim
stranicama, ukoliko proizvođač izmijeni neku od karakteristika ili sastav proizvoda. Svi opisi se redovito i
detaljno provjeravaju.

Sve cijene izražene su u eurima (€), s PDV-om. Istaknute cijene vrijede za
sve načine plaćanja.

UVJETI PRODAJE

Ovi uvjeti prodaje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i reklamacije robe
ponuđene na našoj internet stranici.

Prodavatelj(isporučitelj) proizvoda ponuđenih na stranici mabel.hr je tvrtka Mabel d.o.o.,
a Kupac robe je posjetitelj internet kataloga koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular
narudžbe i pošalje ga Prodavatelju.

U slučaju sistemske greške Mabel d.o.o. nije dužan provesti neispravnu narudžbu i
isporučiti proizvod.

Kupnju proizvoda u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu
zatražiti samo njegovi zakonski zastupnici, odnosno djelomično poslovno sposobne osobe mogu zatražiti kupnju
proizvoda samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika.

PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o
jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili
elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime ili naziv firme, adresu, broj telefona, telefaksa
ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora:

OBRAZAC

Rok za jednostrani prekid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije
prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

Robu će po primitku Zahtjeva za jednostrani raskid ugovora, preuzeti naša dostavna služba u što kraćem roku,
bez odgode.

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, umanjen za troškove
povrata, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana kada smo zaprimili artikle koje su predmet navedenog
raskida ugovora.

U slučaju da koristi svoje pravo, kupac snosi trošak vraćanja robe.

Kupac isto tako snosi trošak svakog umanjenja vrijednosti robe (Članak 77. ZZP) npr., otpakirana roba, izgubljena
dokumentacija i dijelovi, oštećenja, korištenje robe i sl., osim onoga koje je bilo potrebno za utvrđivanje
prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Ukoliko je proizvod vraćen neispravan, s većim oštećenjima ili bez
dijelova i dokumentacije te ukoliko se isti ne dostave u naknadnom roku od 8 dana, smatra se da kupac nije
ispunio svoju obavezu povrata robe, te prodavatelj nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava.

Odgovornost za materijalne nedostatke

Materijalne nedostatke rješavamo sukladno Zakonu o obveznim odnosima.

  1. Ako se vraća neraspakirani proizvod u originalnoj ambalaži kupac snosi troškove dostave i otpreme, a prodavatelj će mu vratiti čitavu uplaćenu kupoprodajnu cijenu za proizvod (bez troškova dostave).
  2. Ako se vraća raspakirani proizvod koji nije koristio i originalnu ambalažu kupac snosi troškove dostave i otpreme, a prodavatelj će mu vratiti uplaćenu kupoprodajnu cijenu za proizvod umanjenu za 50%.
  3. Ukoliko je proizvod korišten, prodavatelj nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava. Ako je kupac naručio proizvod koji je naručen isključivo za njega nema mogućnosti povrata proizvoda, osim u slučaju reklamacije proizvoda.
  4. Prodavatelj određuje u koju kategoriju spada vraćeni proizvod nakon što mu ga kupac vrati.
  5. Proizvod koji bude oštećen, te proizvod koji nema svu pripadajuću dokumentaciju koja je bila u proizvodu nakon preuzimanja od strane kupca, prodavatelj nema obvezu preuzeti u povratu, te nema obvezu povrata uplaćene kupoprodajne cijene.
  6. U slučaju da kupac naruči robu i odbije je primiti, prodavatelj ima pravo tražiti od kupca nadoknadu poštanskih i vlastitih manipulativnih troškova.

PRIGOVORI I ŽALBE

Sukladno članku 10., Zakona o zaštiti potrošača, trgovac se obvezuje omogućiti potrošaču
podnošenje pisanog prigovora u svojim poslovnim prostorijama i bez odgađanja pisanim putem potvrditi njegov
primitak.

Osim obveze iz stavka 1. ovoga članka, trgovac se obvezuje omogućiti potrošaču podnošenje pisanog prigovora putem
pošte na adresu: Mabel d.o.o., Konjščinska ulica 77, 10040 Zagreb ili elektroničke pošte na: info@mabel.hr .

Trgovac se obvezuje u poslovnim prostorijama vidljivo istaknuti obavijest o načinu podnošenja pisanog prigovora iz
stavaka 1. i 2. ovoga članka.

Trgovac je dužan u pisanom obliku odgovoriti na prigovore iz stavaka 1., 2. i 4. ovoga članka u roku od 15 dana od
dana zaprimljenog prigovora.

Trgovac je dužan voditi i čuvati evidenciju prigovora potrošača iz stavaka 1., 2. i 4.
ovoga članka na trajnom mediju godinu dana od dana primitka pisanog prigovora potrošača.

KORIŠTENJE WEB STRANICE I NARUDŽBA

1. Kupnja putem web stranice vrši se tako da korisnik naručuje dostupne proizvode koje bira na temelju
fotografije i osnovnog opisa. Fotografije su ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima
odgovarati dostupnim proizvodima. S obzirom na mogućnost individualnog podešavanja postavki zaslona računala,
razlike u načinima na koje ljudsko oko percipira boje i sl., Mabel d.o.o. ne jamči potpunu sukladnost boja
proizvoda s bojama prikazanima na zaslonu računala. Prilikom eventualne reklamacije ne možete se pozvati na
fotografiju proizvoda ako uz nju stoji opis “razne boje”, “razni okusi”, “razne veličine”, “razni oblici” i
slični navodi koji podrazumijevaju da se proizvod može razlikovati od slike.

2. Naručivanje robe moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Narudžbe se obrađuju od ponedjeljka do petka od
09.00 do 16.00 sati. Proizvode birate iz kataloga Mabel internetske trgovine koji je uređen prema vrsti i
namjeni artikala trgovine Mabel d.o.o. te se ponuda neprekidno nadopunjava.

3. Mabel d.o.o. ne odgovara za troškove korištenja računalne opreme i telekomunikacijskih usluga potrebnih za
pristup usluzi.

4. Narudžba proizvoda vrši se elektronskim putem. Klikom miša na ikonu “Dodaj u košaricu” odabrani proizvod
sprema se u potrošačku košaricu, a klikom na ikonicu “Plaćanje” proizvod se odmah naručuje. Klikom na ikonu
“Vidi košaricu” mogu se pregledati svi odabrani proizvodi, a klikom na ikonu “Naručite” dovršava se narudžba.
Proizvodi su naručeni u trenutku kad prođu cijeli postupak narudžbe.

5. Stavljanjem proizvoda u košaricu proizvod nije rezerviran.

6. U obrascu za kupnju postoje dva polja za upis adrese. Ako kupac ispuni samo jedno od njih, podrazumijeva se da
je adresa za isporuku jednaka adresi naručitelja/platioca.

7. Na adresu e-pošte kupca bit će poslana potvrda narudžbe kojom se potvrđuje da je narudžba zaprimljena, s
podacima o:

  • Mabel d.o.o. kao prodavatelju i osobi kojoj se mogu iznositi prigovori
  • naručenim proizvodima i njihovom nazivu
  • cijeni proizvoda, uključujući sva porezna i druga davanja
  • troškovima dostave proizvoda
  • odabranom načinu plaćanja

8. Nakon primljene narudžbe, administrator provjerava sve stavke narudžbe, dostupnost artikala, te potom kupcu
šalje potvrdu isporuke ili u slučaju da neki artikli nisu dostupni, telefonski ga kontaktira i obavještava o
istome te nudi zamjenske proizvode u istom iznosu ili umanjuje iznos narudžbe.

9. U slučaju da Mabel d.o.o. iz bilo kojeg razloga nije u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda, s
Vama će, telefonom ili e-porukom, stupiti u kontakt operater u svrhu dogovora o isporuci zamjenskog proizvoda
ili eventualnog otkazivanja naručenog proizvoda.

10. Ukoliko niste zaprimili potvrdu narudžbe putem e-pošte u roku od 24 sata od podnošenja narudžbe ili Vam
proizvodi nisu isporučeni na načinom navedenim u e-poruci, molimo obratite se na adresu e-pošte: info@mabel.hr ili na broj telefona +385 1 2911 690 od ponedjeljka do petka od 09:00 do 18:00 sati.

11. U slučaju problema ili nejasnoća tijekom narudžbe kontaktirajte operatera
putem e-pošte info@mabel.hr ili na broj telefona +385 1 2911 690 .

PLAĆANJE ROBE

Kupac se obvezuje naručene proizvode s troškovima dostave platiti jednim od sljedećih načina plaćanja:

  • Uplatom na račun (po ponudi ili predračunu)
  • Kreditnim ili debitnim karticama: Visa, Mastercard, Maestro, Diners, American express, Discover
  • Pouzećem (samo na teritoriju Republike Hrvatske)

Plaćate li po ponudi ili po predračunu, molimo da prilikom pregleda košarice navedete način plaćanja ( plaćanje po ponudi ili plaćanje po predračunu). Nakon potvrde narudžbe na Vašu e-mail adresu šaljemo ponudu za tražene artikle po kojoj možete izvršiti uplatu na naš račun. IBAN će biti naveden na ponudi. Molimo Vas da u poziv na broj navedete broj ponude (ponudu će Vam administrator poslati na Vašu e-mail adresu).

Plaćate li pouzećem svoju ćete narudžbu platiti gotovinom djelatniku kurirske službe prilikom preuzimanja robe.

Prilikom kartičnog plaćanja na našoj web trgovini koristite Braintree – napredni sustav za siguran prihvat
platnih kartica putem interneta. Braintree, u vlasništvu PayPal-a, je tvrtka koja se specijalizirala za mobilne
i web sustave plaćanja za tvrtke koje imaju web-trgovinu.

Braintree i Paypal osiguravaju potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano
od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s
cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Posebnim sigurnosnim protokolima sustava poput PCI-DSS, 3D Secure,
zaštićeni su svi podaci svih sudionika u procesu kupnje preko interneta. Više pročitajte na: www.braintreepayments.com

Trošak dostave (za naručene proizvode u vrijednosti manjoj od 70,00 €, na teritoriju Republike Hrvatske) dodatno se zaračunava u cijenu prema
cjeniku objavljenom na stranicama internet prodavaonice.

Kupoprodajni ugovor je sklopljen u trenutku primitka plaćanja.

Napomena za transakcijsko plaćanje

Ukoliko nam pošaljete potvrdu plaćanja na e-mail : info@mabel.hr , Vaš paket odmah kreće u proces pripreme i pakiranja, te se
kreće s dostavom odmah isti dan ili najkasnije idući radni dan (dostavna služba pakete prikuplja do 13:00h).
Ukoliko je potvrda poslana iza 13:00h proces pripreme Vaše narudžbe kreće idući radni dan. U protivnome čekamo
24 sata da se transakcija provede.

DOSTAVA ROBE I POŠTARINA

Dostava se vrši dostavnom službom GLS, te je trenutno raspoloživa na cjelokupnom teritoriju
Republike Hrvatske i Republike Slovenije. U slučaju da težina paketa prelazi 2kg, cijena dostave se može korigirati za što će Kupac pravovremeno biti obaviješten.

Državljane ostalih članica Europske Unije ili one koji žive izvan Europske unije molimo da nas kontaktiraju putem maila ili telefonom.

Mogućnosti dostave ovise o adresi isporuke, vremenu u kojem ste ostvarili kupnju i dostupnosti proizvoda.

Mogućnosti dostave:

Hrvatska

Lokalno preuzimanje u trgovini Mabel – Besplatno​

Prilikom preuzimanja robe potrebno je predočiti potvrdu narudžbe, pod uvjetom da je riječ o kupcu. Ukoliko druga osoba preuzima narudžbu u Vaše ime , potrebno je predočiti identifikacijsku ispravu.​

Dostava na kućnu adresu

– Standardna dostava – 5,00 € / Besplatno iznad 70,00 €

Rok za dostavu može varirati između 2-5 radnih dana, ovisno o adresi dostave.​

– Brza dostava – 9,00 €​

Rok za dostavu može varirati između 1-2 radnih dana, ovisno o adresi dostave.​

Prethodno navedeni rokovi isporuke mogu se produžiti u slučaju otoka i udaljenih područja.

 

Slovenija

– Standardna dostava – 8,00 €

Rok za dostavu može varirati između 2-4 radnih dana, ovisno o adresi dostave.​

 

Dostave se vrše samo radnim danom.

Naručena roba biti će složena na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne može oštetiti. Kupac je dužan
prilikom preuzimanja naručene robe provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je
robu dostavio, te odbiti preuzeti isporučenu robu na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.
Provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, a naknadne reklamacije se ne uvažavaju.

Roba je osigurana od gubitka u dostavi, te ako Kupac nakon 30 dana od predaje narudžbe ne dobije nikakvu obavijest
ili isporuku od Prodavatelja, odnosno od dostavne službe, mora obavijestiti Prodavatelja kako bi isti mogao poduzeti
radnje da se pošiljka nađe ili pošalje zamjenska. Ukoliko Kupac ne podigne pošiljku od dostavne službe u roku od 5
radnih dana, pošiljka se vraća Prodavatelju.

Sa dostavljenim proizvodom se dobiva račun i dostavnica.

Na dan dostave dostavna služba će vam poslati SMS poruku na broj mobilnog telefona koji ste ostavili prilikom
izrade narudžbe, kojom će vas obavijestiti da će isporuka biti na taj dan te poslati broj pošiljke za navedenu
isporuku.

POVRAT I ZAMJENA ROBA

Povrat ili zamjena robe je moguća u slučaju kada sa naručenih proizvoda niste skidali
originalne etikete i kada posjedujete originalne kutije u kojima su artikli isporučeni.

  • Prema Zakonu o zaštiti potrošača, članak 72., svaki je potrošač u mogućnosti raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu u roku od 14 dana.
  • U slučaju sklapanja ugovora o kupoprodaji, rok iz stavka 1. ovoga članka započinje teći od dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed.

Naručene proizvode je moguće zamijeniti za isti proizvod druge veličine ili drugi proizvod
(ili proizvode) u roku 14 dana od zaprimanja paketa.

Također, ukoliko želite, možemo Vam plaćena sredstva vratiti na Vaš tekući račun (kod
povrata paketa priložiti broj tekućeg računa, ime i prezime osobe ili kopiju kartice).

Prema Zakonu o zaštiti potrošača, članak 76., trgovac mora najkasnije u roku od 14 dana od
dana kad je zaprimio obavijest o odluci potrošača da raskida ugovor sukladno članku 74. vratiti potrošaču
sve što je ovaj platio na temelju ugovora.

Trošak zamjene proizvoda snosi kupac u iznosu od dvije standardne dostave, koliko iznosi trošak povrata
proizvoda, te trošak slanja novog proizvoda.

Trošak dostave povrata proizvoda snosi kupac u iznosu od jedne standardne dostave. Ukoliko kupac osobno dostavi proizvod kojeg želi
vratiti u neku od poslovnica tada nema troška dostave u iznosu od jedne standardne dostave.

Prije svakog povrata ili zamjene robe, molimo Vas da nas kontaktirate na broj telefona
01/2911-690,

ponedjeljak-petak od 09:00 – 18:00 h.

subota od 09:00 – 14:00 h.

REKLAMACIJE

U slučaju povrata robe kupac je dužan uputiti opravdanu reklamaciju
tvrtki Mabel d.o.o. e-mailom, telefonski ili pismeno.

Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima:

  • isporuka robe koja nije naručena
  • isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja
  • isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja

Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu. Molimo Vas da usporedite
primljene artikle s računom, ukoliko nešto nedostaje odmah to napomenite Vašem dostavljaču jer naknadne
reklamacije ne uvažavamo.

U slučaju nemogućnosti isporuke druge robe, Mabel d.o.o. će nadoknadit kupcu njegove troškove povrata robe i
vrijednost robe koju više nije u mogućnosti isporučiti.

Reklamirana roba do potpunog plaćanja ostaje Vaše vlasništvo.
Prodavatelj je dužan u roku od 30 dana od dana primitka pisane reklamacije Kupcu zamijeniti proizvod ili
vratiti Kupcu cjelokupan plaćeni iznos.

Kontakt:
Mabel d.o.o.
Konjščinska ulica 77,
10040 Zagreb

tel: +385 1 2911 690
e-mail: info@mabel.hr

PRAVILA O PRIVATNOSTI I PRIKUPLJANJU OSOBNIH PODATAKA I NJIHOVOM KORIŠTENJU

U skladu s zakonskim propisima o zaštiti osobnih podataka, te novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka
(GDPR) koja je stupila na snagu 25. svibnja 2018. te Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka tvrtka
Mabel d.o.o. je poduzela sve korake kako bi Vaši podaci bili pohranjeni i zaštićeni prema navedenim
regulativama.

Dalje u tekstu su detaljno objašnjeni postupci prikupljanja, obrade i distribucije Vaših podataka, kao i detaljne
informacije o „kolačićima“ (cookies) koje koristi naša web stranica.

Koju vrstu podataka prikupljamo?

Primamo, prikupljamo i pohranjujemo sve podatke koje unesete na našu web stranicu ili nam ih pružate na bilo koji
drugi način. Uz to, prikupljamo adresu internetskog protokola (IP) koja se koristi za povezivanje vašeg računala
s Internetom; login; email adresa; zaporka; informacije o računalu i vezama te povijest kupovine. Softverske
alate možemo koristiti za mjerenje i prikupljanje podataka o sesiji, uključujući vrijeme odziva stranice,
duljinu posjeta određenim stranicama, informacije o interakciji sa stranicama i metode korištene za udaljenje sa
stranice. Također prikupljamo podatke koji otkrivaju identitet (uključujući ime, e-poštu, lozinku,
komunikacije); pojedinosti o plaćanju (uključujući podatke o kreditnoj kartici), komentare, povratne
informacije, recenzije proizvoda, preporuke i osobni profil.

Kako prikupljamo podatke?

Podatke prikupljamo na više načina: kada nam klijent pošalje poruku putem obrasca za kontakt, kada kupi proizvod
u našoj trgovini ili kad se pretplati na naš bilten. Na primjer: Kada provodite transakciju na našoj web
stranici, kao dio procesa, mi prikupljamo osobne podatke koje nam date, poput vašeg imena, adrese i adrese
e-pošte. Vaši osobni podaci koristit će se samo iz gore navedenih razloga.

Zašto prikupljamo takve osobne podatke?

Takve neosobne i osobne podatke prikupljamo u sljedeće svrhe:

  • Pružanje i upravljanje uslugom obavljanja online kupovine
  • Pružanje našim korisnicima stalnu korisničku pomoć i tehničku podršku
  • Da bismo mogli kontaktirati naše posjetitelje i korisnike s općenitim ili personaliziranim obavijestima vezanim uz naše proizvode ili usluge i promotivnim porukama
  • Stvaranje sjedinjenih statističkih podataka i drugih skupnih i / ili izvedenih neosobnih podataka koje mi ili naši poslovni partneri možemo koristiti za pružanje i poboljšanje naše usluge ili naših proizvoda
  • Poštivanje svih važećih zakona i propisa.

Kako pohranjujemo, koristimo, dijelimo i otkrivamo osobne podatke posjetitelja svoje web stranice?

Naša web stranica izrađena je na platformi WordPress koja pruža internetsku platformu koja nam omogućuje da vam prodajemo svoje proizvode i usluge. Vaši se podaci pohranjuju na sigurne poslužitelje zaštičene vatrozidom.  Sva kartična plaćanja i protokoli pridržavaju se standarda postavljenih od strane PCI-DSS kojim upravlja Vijeće za sigurnosne standarde PCI, koje je zajednički osnovano od strane brandova poput Visa, MasterCard, American Express i Discover. Zahtjevi za PCI-DSS pomažu u osiguranju sigurnog rukovanja podacima o kreditnim karticama od strane naše trgovine i njezinih pružatelja usluga.

Kako komuniciramo s posjetiteljima svoje web stranice?

Možemo vas kontaktirati kako bismo vas obavijestili u vezi s vašim računom, kako bismo riješili probleme s vašim
računom, riješili spor, naplatili dugovanja ili naknade, anketirali vaša mišljenja putem anketa ili upitnika,
poslali ažuriranja o našoj tvrtki ili po potrebi da vas kontaktiramo radi provođenja našeg korisničkog
sporazuma, važećih nacionalnih zakona i bilo kojeg sporazuma koji možemo imati s vama. U ove svrhe možemo vas
kontaktirati e-poštom, telefonom, tekstualnim porukama i poštom.

Kupnja i registracija na stranici mabel.hr

  • Mabel d.o.o. prikuplja Vaše osobne podatke preko stranice mabel.hr u svrhu obavljanja online kupovine. Podaci koji su potrebni za uspješno izvršavanje kupnje su: ime i prezime, adresa, e-mail i kontakt broj. Podatke iz narudžbe Mabel d.o.o. prosljeđuje kurirskoj službi koja vrši dostavu na Vašu adresu. Napominjemo da su naši partneri također usklađeni sa svim zakonskim regulativama koje se tiču zaštite osobnih podataka.
  • Svaki posjetitelj ima mogućnost registracije. Registracija na stranici mabel.hr olakšava kupcima kupnju proizvoda. Isto tako služi u svrhu praćenja košarica tijekom pretraživanja proizvoda, te u svrhu spremanja podataka o proizvodima korištenjem opcija “Lista želja” i “Moj račun”.
  • Pri registraciji će Vam se ponuditi mogućnost primanja biltena.
  • Kupnja je moguća i bez registracije na našoj Web stranici.
  • Ukoliko vršimo povrat novca za robu kupljenu preko stranice mabel.hr od kupca možemo tražiti IBAN radi uplate na račun.

Plaćanje karticama prilikom online kupnje

  • Prilikom kartičnog plaćanja na našoj web trgovini koristite Braintree – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta. Napominjemo da podaci sa Vaše kartice – broj kartice, kontrolni broj, datum valjanosti – nisu vidljivi našem osoblju.

Marketinške aktivnosti

Uz Vaše dopuštenje Mabel d.o.o. može koristiti Vaše osobne podatke (ime i prezime, spol i e-mail adresu) za
marketinške aktivnosti.

Kolačići (Cookies)

  • Kolačići (cookies) su male datoteke koje internetski preglednici spremaju na naše računalo pri pristupanju pojedinim web-sjedištima kako bi se omogućila dodatna funkcionalnost tih stranica. Najčešći je primjer brži pristup stranicama pamćenjem prijave – kolačić sadrži podatke za prijavu pa se preskaču postupci ponovnog prijavljivanja na stranicu. Dolaze li kolačići od strane reklamnih stranica ili stranica neprovjerenog sadržaja, mogu narušiti korisnikovu privatnost. Kolačići su napravljeni s namjerom da budu jednostavni mehanizam za stranice koje bi ih koristile za pamćenje ključnih informacija (uključujući artikle dodane na popis kupovine u online trgovinama) ili pamćenje korisnikove internetske povijesti (uključujući klikanje nekih gumbova, prijavljivanje na račun, ili stranice koje smo posjetili u povijesti). Također mogu biti korišteni u svrhu pamćenja informacija koje smo unosili u određena polja (imena, adrese, lozinke, broj kreditne kartice…)
  • Osim jednostavnih informacija o postavkama, kolačići mogu spremiti i velik broj osobnih informacija (ime, e-mail adresa) za koje Vi u potpunosti morate dati pristup. Ukoliko im Vi to niste omogućili, utoliko kolačići ne mogu pristupiti datotekama na Vašem računalu. Aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive, međutim možete u postavkama izabranog internetskog preglednika odabrati mogućnost odobravanja/odbijanja zahtjeva za spremanje kolačića, brisanje spremljenih kolačića i druge aktivnosti vezane uz korištenje kolačića.
  • Stranica Mabel d.o.o. koristi privremene kolačiće (Session cookies) – Session kolačić postoji samo u trenutnoj memoriji dok korisnik pregledava neku web-stranicu. Web-preglednici obično izbrišu session cookie kad korisnik zatvori web-preglednik. Za razliku od ostalih kolačića, session kolačići nemaju u sebi zapisan datum isteka trajanja, stoga ih web-preglednici odmah izbrišu, te stalne kolačiće (Persistent cookies) – trajni kolačić nije izbrisan nakon zatvaranja web-preglednika, nego u sebi ima datum isteka trajanja. To znači da će u kolačić u cijelom “životnom vijeku” slati informacije serveru svaki put kada korisnik posjeti tu stranicu. Iz tog razloga, često se ovi kolačići nazivaju i pratećim kolačićima jer mogu biti korišteni od strane reklama koje sakupljaju informacije o korisnikovim pretraživanjima na internetu.
  • Od kolačića treće strane (third party cookies) prisutni su kolačići stranice Google Analytics koji služe mjerenju posjećenosti stranice te praćenju izvora prometa.

Isključivanje kolačića

  • Kolačiće možete isključiti u browseru koji koristite. Detaljnije upute o isključivanje za najčešće korištene browsere pogledajte na linku:

https://www.computerhope.com/issues/ch000509.htm

  • Postoji nekoliko internetskih stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. Više informacija pročitajte na sljedećim linkovima:

www.allaboutcookies.org
www.youronlinechoices.eu

Kako posjetitelji naše web stranice mogu povući svoj pristanak za prikupljanje osobnih podataka?

Ako više ne želite da obrađujemo vaše podatke, kontaktirajte nas na info@mabel.hr ili nam pošaljite zahtjev na adresu:

Konjščinska ulica 77

10040 Zagreb

Hrvatska

Ažuriranja pravila o privatnosti

Pridržavamo pravo izmjene ovih pravila o privatnosti u bilo kojem trenutku, stoga vas molimo da ih često
pregledavate. Izmjene i pojašnjenja stupaju na snagu odmah nakon objavljivanja na web mjestu. Ako napravimo
značajne promjene u našim pravilima o privatnosti, ovdje ćemo vas obavijestiti da su ažurirana kako biste bili
svjesni koje podatke prikupljamo, kako ih koristimo i pod kojim okolnostima, ako ih uopće koristimo i / ili
otkrivamo.

Pitanja i vaši kontakt podaci

Ako želite pristupiti, ispraviti, izmijeniti ili izbrisati bilo koje osobne podatke koje imamo o vama, pozvani
ste da nas kontaktirate na info@mabel.hr ili nam
pošaljete zahtjev na adresu:

Konjščinska ulica 77

10040 Zagreb

Hrvatska

OSTALO

IZMJENE

Mabel d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila, te isključuje svoju odgovornost za moguće
posljedice takvih izmjena i obvezuje se obavijestiti sve registrirane korisnike putem e-mail adresa koje su
upisali prilikom registracije. Sve promjene primijenit će se na korištenje mabel.hr stranice. Ukoliko se ne slažete s navedenim pravilima
korištenja i ne želite ih prihvatiti, molimo Vas obratite se našem Kontakt centru sa svojim primjedbama i za to
vrijeme nemojte koristiti usluge Internet prodavaonice.

REGISTRACIJA

Da biste se registrirali na mabel.hr Internet prodavaonicu, morate imati
najmanje 18 godina. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije.
Ukoliko dođe do bilo kakve promjene podataka koje ste unijeli prilikom registracije, dužni ste odmah ažurirati
Vaš korisnički račun kako biste nas obavijestili o nastalim promjenama.

SIGURNOST
Prilikom registracije na stranicu mabel.hr biti ćete dužni kreirati lozinku
koju morate zadržati samo za sebe i ne dijeliti je s drugim osobama. Odgovorni ste za sve akcije i narudžbe koje su
naručene pod Vašom lozinkom. Ako znate ili sumnjate da još netko zna Vašu lozinku, dužni ste nas obavijestiti o tome
tako da kontaktirate naš Kontakt centar e-mailom ili na broj telefona +385 1 2911 690 .

ELEKTRONSKA KOMUNIKACIJA
Posjećivanjem stranice mabel.hr komunicirate elektronskim putem. Time
prihvaćate da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su vam dostavljeni elektronskim putem
zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.

Odabirom opcije Prijava na bilten dajete nam Vašu suglasnost da Vas elektronskim putem uključimo u naše marketinške
i ostale aktivnosti.

PITANJA I SUGESTIJE
Imate li kakvih pitanja ili prijedloga o ovim uvjetima korištenja, molimo kontaktirajte nas na:

Mabel d.o.o.

sjedište:

Konjščinska ulica 77, 10040 Zagreb

trgovina:

Konjščinska ulica 25, 10040 Zagreb

tel: +385 1 2911 690
e-mail: info@mabel.hr